fbpx

Herkkyyden voima, Heli Heiskanen

(14 tuotearviota)

25,00  sis.alv.

Ovh 29 €.

Herkkyyden voima -opas omannäköiseen elämään auttaa tekemään herkkyydestä todellisen voiman ja vahvuuden. Kirjoittaja johdattaa lukijan hyvin käytännönläheisellä tavalla syventämään itsetuntemustaan sekä auttaa tunnistamaan ja purkamaan rajoittavia ja kuormittavia suojakuoria, säätelemään arjen kuormitusta ja löytämään itselleen sopivan ja tasapainoisen elämäntavan.

“Herkkyyden voima kirjasi on enempi kuin kirja.” -lukijapalaute, lue lisää palautteita alta (arviot-välilehdeltä).

Tilaa samalla muut kirjani Uskalla rakastaa – kohti aitoa tunneyhteyttä ja Erityisherkän lapsen kanssa täältä.

Kirja on suunnattu erityisherkille ihmisille ja heidän läheisilleen sekä terveys-, sosiaali-, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille ja eri alojen esimiehille. Kirjasta on hyötyä muillekin ihmisten ymmärtämisestä, itsetuntemuksesta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille.

Lukijoiden palautteita (lue lisää arviot-välilehdeltä):
”Täyttä asiaa kiinnostavassa, selkeässä ja käytännönläheisessä muodossa.”
“Kirja sopii luettavaksi aivan kaikille – ei vain erityisherkille – ja aloitettuaan sitä ei malttaisi laskea kädestään.”
”Kirjasta tuli turvallinen olo ja tunne, että joku näkee minut oikein ja juuri niin kuin olen.”
”Hämmästyttävän tarkkanäköinen kuvaus erityisherkkyydestä ja paljon konkreettisia ja toimivia vinkkejä stressinsäätelyyn sekä jaksamiseen.”

Heli Heiskanen on toiminut vuodesta 2003 alkaen psykologina, työterveyspsykologina ja kouluttajana. Hän on erikoistunut esimerkiksi erityisherkkyyteen, työhyvinvointiin, rakkauteen ja itsetuntemukseen.

Kustantaja Origonova (2016). ISBN 978-952-93-7819-7 (nid.), 222 sivua.

Katso tiivistelmä-välilehdeltä kirjan sisällysluettelo sekä arviot-välilehdeltä lukijoiden palautteita. Katso myös Helin koulutukset tästä. Herkkyystestin aikuisille ja lapsille löydät tästä.
Kirjan tilaaminen jälleenmyyntiin ja luentopyynnöt [email protected]

Paino 0,280 kg

Sisällysluettelo (tiivistelmä)

I OSA: HERKKÄ IHMINEN

1. HERKKYYDEN TUNNISTAMINEN
Herkkyyden piirteitä
Herkät miehet
Synnynnäinen ja opittu herkkyys

2. HERKKIEN IHMISTEN YKSILÖLLISYYS
Temperamenttipiirteitä
Seurallisuus ja yksin viihtyminen
Turvallisuuden tarve ja elämysten kaipuu

OSA II: ITSENSÄ HYVÄKSYMINEN

3. MINUUS JA HENKINEN KASVU
Herkkyyden hyväksyminen
Minuuden kehitys
Itsetunnon vahvistaminen
Henkisen kasvun vaiheita
Tietoinen läsnäolo ja tunteet

4. VAPAAKSI SUOJAKUORISTA
Suojakuoret suojaavat ja rajoittavat
Erilaisia suojakuoria
Vapaaksi rajoittavista suojakuorista
Suojakuorista vahvuuksiksi
Suojakuorien purkaminen

III OSA: KOHTI OMANNÄKÖISTÄ ELÄMÄÄ

5. RAJAT IHMISSUHTEISSA
Omat ja muiden tarpeet ja tunteet
Itsensä kuuntelun haasteita
Terve itsekkyys
Rajojen asettaminen
Vastuu tunteista
Tunnekuorman rajaaminen

6. KUORMITUKSEN TASAPAINO
Opitut kuormitusmallit
Kohti itselle sopivaa elämäntapaa
Omien arvojen mukainen elämä
Tasapainon oppiminen

7. STRESSI JA PALAUTUMINEN
Hermoston ylivireystila
Pitkittynyt stressi
Stressin säätely
Uupumuksen kehittyminen
Uupumuksesta toipuminen
Herkkyys ja uni

IV OSA: HERKKYYS VOIMAKSI

8. HERKKYYDEN LAHJOJA
Herkkyydelle suotuisat olosuhteet
Herkkyyden lahjojen vahvistaminen
Herkkyydestä voimaa

14 arviota tuotteelle Herkkyyden voima, Heli Heiskanen

 1. Varpu Sivonen (varmistettu kirjoittaja)

  Kirjaa oli helppo lukea, sen teksti oli ymmärrettävää. Kirjoittajan vahva asiantuntemus näkyi ja erityisherkkyyden monet näkökulmat tulivat hyvin esille. Kirjan sisältö osui ja upposi ja pysäytti oman itsensä äärelle miettimään omaa tämänhetkistä hyvinvointia ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Kirjan lukeminen oli minulle kuin ovi, josta astuin sisään maisemaan, jossa oli mukana sekä vanhaa että uutta, ja jonka ymmärsin syvemmin. Lukeminen toi tullessaan vapinan ja hengityksen raskauden hetkiä, mutta myös tienviittoja, toivoa ja oivalluksen antamaa keveyttä. Tällaiselle kirjalle oli selvä tarve. Aion palata kirjan sivuille jatkossakin.

 2. Anja (varmistettu kirjoittaja)

  Kiitos ihanasta kirjasta. Tuntuu, kuin jokainen sivu olisi omaa elämääni, kokemuksiani ja siitä miten on käynyt, kun on elänyt kasvaneessa/kasvatetussa panssarissa ulkopuolisten vaikutteiden ohjaamana itsensä unohtaen. Kirja on antanut minulle paljon vastauksia, myötätunnon siemeniä itseäni kohtaan ja herättänyt ajatusta olemalla itselleni armollisempi ja pitämällä hyvää huolta sisimmästä itsestäni. En olekaan omitunen, erikoinen, ihmeellinen. Herkkyys siis onkin voimavarani, eikä paheeni. Aikajana kelautui useaan otteeseen tilanteisiin, joissa oma ymmärrys itsestä olisi pelastanut monilta ikäviltä seuraamuksilta. On hyvä, että herkkyydstä puhutaan ja toivoisin enemmän tulevan niin terveydenhuollon kuin sosiaalipuolenkin tietoisuuteen.

 3. H.M. (varmistettu kirjoittaja)

  Tilasin kirjan sattumalta näkemäni mainoksen inspiroimana, kun olin kahvitauolla töissä. Elämäntilanteeni oli ja on hieman edelleenkin juurikin työssä herkkyyden kanssa olemaan oppimisen, stressin, ja työ-vapaa-aika-lepo-tasapainon etsiskelyn vuoksi ajautunut aikamoiseen aallokkoon. Ensin tuli herkälle tyypillinen pikku”katumus”, että houkkenimpa heikkouksissani tuonkin ostamaan, mutta se osoittautui yhdeksi vuoden 2016 parhaista päätöksistä. Vaikka olen lukenut kirjaasi vasta sivulle 86 asti, on se auttanut minua aivan valtavasti jäsentämään ja pohtimaan tilannettani, itseäni ja elämääni. Kirjoitustyylisi on helposti lähestyttävä, lämmin ja ihanan “puolueeton”. Kirjoitat selkeästi ja ymmärrettävästi juuri niistä asioista, joista Lukijalle-osiossa lupaat kirjoittaa. Pidän kirjan sisällön jäsennyksestä ja teemojen käytännönläheisestä etenemisjärjestyksestä. Olen varma, että kirja auttaa minun lisäkseni lukemattoman monia muita herkkiä itsetutkistelussa ja henkisen kasvun haasteiden äärellä, sekä auttaa muokkaamaan arkea yhä enemmän omaa terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevammaksi. Olen saanut kirjasta uusia ajatuksia myös toimintaterapeutin työhöni. Näytin kirjaa myös yhtälailla erityisherkille isälleni ja veljelleni, jotka molemmat haluavat nyt lukea kirjan. Kiitos Heli. Teet arvokasta työtä meidän erityisherkkien eteen.

 4. Nainen66

  Kirja oli perusteos erityisherkkyydestä. Siinä ei ollut minulle mitään uutta oivallusta ja näkemystä aiheeseen. Teskti oli tuttua ja niin yleistä, en meinannut jaksaa lukea loppuun.

  • Heli Heiskanen (varmistettu kirjoittaja)

   Kiitos palautteestasi! Ikävä kuulla, että kirja ei vastannut odotuksiasi. Toisaalta on tietysti hyvä, että olit jo tiedostanut ja ymmärtänyt niin paljon asioita. Hyvää kevään jatkoa!

 5. -A- (varmistettu kirjoittaja)

  Heli Heiskasen kirja on hämmästyttävän tarkkanäköinen kuvaus erityisherkkyydestä ja se antaa paljon konkreettisia ja toimivia vinkkejä stressinsäätelyyn sekä jaksamiseen. Olen lukenut kirjan heti sen ilmestymisen jälkeen ja tiedän, että tulen palaamaan siihen vielä monta kertaa uudestaan. Toivon, että kirja löytää tiensä myös ei herkkien luokse ja lisäksi se voisi antaa arvokasta tietoa myös opettajille ja ihmisten johtajille. Kirja puhutteli, koska siitä tuli tunne, että joku näkee minut oikein ja juuri niin kuin olen. Mielenkiintoista oli lukea myös muiden herkkien kokemuksia ja peilata niitä omiin kokemuksiin. Liikutuksen kyyneleetkin tulivat lukiessa. Upea kirja!

 6. Tiina

  Ilahduttava ja voimaannuttava lukukokemus. Toivottavasti myös mahdollisimman moni koulun ja päiväkodin opettaja älyää lukea tämän kirjan. Kiitos!

 7. Juha M.

  Herkkyyden voima on kirjoitettu selkeästi ja mukavan eloisalla tyylillä. Tietokirjaksi harvinaisen mukavaa luettavaa. Parasta antia ovat monet käytännönläheiset huomiot ja neuvot, joita voi hyödyntää elämässään. Kirjassa muistutetaan useasti siitä, miten tärkeää huolehtia omasta hyvinvoinnista ja jaksamisestaan ja valita itselleen sopiva elämäntapa. Tämä onkin mielestäni eritysherkälle ensiarvoisen tärkeää! Varmasti moni painii näiden asioiden kanssa, eikä ole vielä tajunnut mistä kaikkia johtuu ja miten toimimalla saisi asiat sujumaan. Jokaisen erityisherkän toivoisi löytävän tämän kirjan!

 8. Läheinen

  Lainasin jokin aika sitten ystävälleni Helin kirjoittaman kirjan Herkkyyden voima. Ystävä luki sen ihastuneena, että lainasi edelleen kaverilleen. Nämä kaksi erityisherkkää sielua ovat huokailleet kirjan selkeästi ilmaistua, lohduttavaa sanomaa, että ”näinhän se juuri herkän elämä menee”. Kirjan sisältö oli kirvoittanut heitä syviin keskusteluihin. Kun toinen heistä sairastui jokin aika sitten, toinen luki kirjaa hänelle ääneen: kirjan viesti oli varsin hoitavaa. Molemmat kaverukset aikovat hankkia kirjan omakseen ja jatkaa sen sisällön tutkimista syvällisemmin. – Ystäväni äänestä tunnistin, että näiden kaverusten keskustelut olivat lämpimiä ja syviä, oli ilo kuunnella häntä!

 9. Hanna V.

  Kiitollisuudella olen lukenut kirjaasi, joka on todella täyttä asiaa kiinnostavassa, selkeässä ja käytännönläheisessä muodossa. Herkkyyden voima sopii luettavaksi aivan kaikille (ei vain erityisherkille) ja aloitettuaan sitä ei malttaisi laskea kädestään. Lämmin ja voimaannuttava teos syventää todella hyvin kaikkea aiempaa tietoa, sisältäen myös minulle uutta asiaa, mutta se sopii hyvin myös “vasta-alkajille”. Täydellinen paketti siis 🙂

 10. tuula tonteri

  Mietin kirjaa lukiessani, että miten joku voi tietää näin paljon minun elämästäni, tämähän on kuin omaelämänkertani. Eli hyvin osui ja upposi ja vapautti monesta syyllisyyden taakasta ja aloin nähdä itseni aivan erityisenä, juuri sellaisena joka haluankin olla. Todella moni asia sai selityksensä, hartiat eivät ole enää jännittyneinä yläasennossa, vaan olen vapaa (ja -villi), oma itseni. Sydämellinen kiitos, elämäni on nyt kokonainen ja minä myös.

 11. Eija

  Kirja on hyvin käytännönläheinen ja helposti luettava. Erityisesti pidin siitä, kuinka suojamuureista kertovassa osiossa asiat kerrottiin positiiviseen sävyyn eli se, mikä on haaste voi oikein ymmärrettynä ja hyödynnettynä olla vahvuus. Lisäksi lukukokemusta värittivät lukuisat kokemusäänet, joita olit lainannut sopivassa määrin. Ymmärsin paljon itsestäni kirjan luettuani, kiitos sinulle!

 12. MN (varmistettu kirjoittaja)

  Luin juuri kirjasi, Herkkyyden voima. Lukuvauhtia piti hidastaa mitä lähemmäs loppua etenin. En halunnut, että kirja loppuu. Nyt haluan kiittää sinua! Olen voinut nyt todella huonosti, mutta kirjan avulla olen ymmärtänyt itseäni paremmin. Ja monet vanhatkin jutut ovat auenneet itselleni. Olen aivan liian paljon aktiivinen ajattelija. Kuinka onnistuit kirjoittamaan kirjan minusta?? Iso KIITOS sinulle kirjasta ja ajatuksia herättävistä tulkinnoista. Ehkä mieleni sotkut vielä selkenee, kun opin näkemään asiat herkkyyteni kautta.

 13. erik oksala

  Herkkyyden voima kirjasi on enempi kuin kirja.
  Kiitän.

  ps. Kiitos myös kirjan kurssista ja sen voimasta.
  Onnea kaikkeen uuteen.

 14. Lukija

  Onpa ihanan selkeä ja täyttä asiaa! Ei höttöä eikä liikaa akateemista referointia. Osuu ja uppoaa joka sana! Mahtava löytää itsensä kirjan päähenkilönä. Tulee heti jotenkin tyyni olo, että minähän olen ihan normaali ja on muitakin jotka ajattelee/toimii samoin.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.