fbpx

Ajankohtaista

Heli Heiskanen

Erityisherkän lapsen ja aikuisen kohtaaminen -koulutus ammattilaisille verkossa 15.3.2023

Kasvatus- ja opetusalan sekä sote-alan ammattilaisille. Ilmoittaudu mukaan 15.2.2023 mennessä!

Arviolta 15-20 % tytöistä ja pojista, naisista ja miehistä ovat erityisherkkiä. Kyseessä on synnynnäinen hermojärjestelmän ja temperamentin ominaisuus, joka ilmenee esimerkiksi tunne- ja aistiherkkyytenä. Samalla se altistaa ihmisen kuormittumaan tavanomaista nopeammin ympäristön ärsykkeistä. Herkkyyden tunnistaminen ja huomioon ottaminen niin työssä, koulussa, päiväkodissa, kotona kuin terveydenhuollossa on ensiarvoisen tärkeää, jotta herkän ihmisen toimintakyky ja vahvuudet pääsevät esille.

Koulutus on suunnattu kasvatus- ja opetusalan sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, eri alojen esimiehille sekä muille erityisherkkyyden ymmärtämisestä kiinnostuneille.

Koulutuksessa

  • Saat tietoa erityisherkän lapsen ja aikuisen tunnistamiseksi.
  • Saat välineitä ymmärtää herkän lapsen kokemuksia ja käyttäytymistä sekä vinkkejä, kuinka tukea häntä parhaalla mahdollisella tavalla kehittymään ja saamaan omat kykynsä käyttöön.
  • Opit ymmärtämään myös mikä ei ole erityisherkkyyttä.
  • Lisäksi koulutus tarjoaa eväitä esimiestyöhön ja oman työkyvyn ja jaksamisen tukemiseen.

Aikaisempien osallistujien palautteita:

“Todella mielenkiintoista asiaa, paljon uutta tietoa. Laaja asia saatu hyvään kompaktiin pakettiin. Hyvät kuvat selvensivät asiaa. Lisää tällaisia energisoivia kursseja!”

“Olin positiivisesti yllättynyt koulutuksen sisällöstä, sillä tullessani epäilin mahtaakohan tästä olla hyötyä työssäni… Kokonaisuus oli todella hyvä. Sain ideoita niin työtäni kuin myös itselleni/läheisilleni voimavaroja jaksamiseen.”

Kouluttajana erityisherkkyyteen ja työterveyspsykologiaan erikoistunut psykologi Heli Heiskanen, jolla 20 vuoden kokemus kouluttajana ja psykologina. Lisäksi hän on julkaissut kaksi tietokirjaa erityisherkkyydestä: Herkkyyden voima -opas omannäköiseen elämään ja Erityisherkän lapsen kanssa.

Koulutuksen järjestää jo neljättä vuotta Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto. Katso lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan 15.2.2023 mennessä täältä.