fbpx

Kurssit

Heli Heiskanen

KURSSI

Herkkien hyvinvointikurssi -online

Haluatko syventää itsetuntemustasi herkkänä ihmisenä, oppia kuulemaan kehosi ja mielesi tarpeita paremmin sekä toimimaan niiden mukaan itsesi ja terveytesi parhaaksi?

Kurssi on tarkoitettu itsensä herkäksi kokeville nuorille ja aikuisille. Jos koet stressiä, unettomuutta, väsymystä, uupumusta, ahdistusta, masennusta tai muita stressiperäisiä vaivoja ja toivot niihin apua, tämä ryhmä on Sinua varten. Kurssi sopii sekä työelämässä oleville, sairauslomalla tai vanhempainvapaan aikana, opiskelijoille ja eläkeläisillekin, kaikille jotka kaipaavat käytännönläheistä tukea  hyvinvointiinsa ja haluavat syventää itsetuntemustaan herkkänä ihmisenä.

Tällä hetkellä opastusta herkän ihmisen hyvinvointiin saatavana psykologin etävastaanotoltani, tiedustelut ja ajanvaraus [email protected] Seuraavan mahdollisen Herkkien hyvinvointikurssin ryhmän ajankohta päivitetään tälle sivulle.

Moni tietää mitä kannattaisi tehdä voidakseen hyvin, mutta tiedon käytäntöön saamisessa voi olla vaikeuksia. Tämä kurssi tukee juuri käytännön toimissa. Kurssin myötä itsesi ja herkkyytesi hyväksyminen ja arvostaminen pääsee vahvistumaan.

SISÄLTÖ

Kurssi tarjoaa tietoa, keinoja ja tukea jokaisen osallistujan omien hyvinvointitavoitteiden käytäntöön saamisessa. Saat erityisherkän kannalta olennaista tietoa mm. stressistä, palautumisesta, rajojen säätelystä sekä hankalien ajatusten ja tunteiden käsittelystä. Saat myös syvällisiä eväitä itsetuntemukseen ja ihmisenä kehittymiseen.

Olen pitänyt vastaavaa kurssia vuodesta 2014 alkaen yhteensä yli 10 ryhmää ja se on saanut erinomaista palautetta, esim.

”Lämmin kiitos upeasta kurssikeväästä! Kurssin anti ylitti odotukseni, tunsin saavani ihan valtavasti lisää ymmärrystä ja hyväksyntää itseäni kohtaan.”
“Perusteellinen ja täsmällisesti kohdennettu, asiapitoinen, monipuolinen tieto erityisherkkyydestä ja lopulta myös ihmisenä olemisesta.”

”Todella hyvä kurssi! Hyviä välineitä elämän järjestämiseen erityisherkkänä. Osaat todella hyvin jäsennellä ja esittää asiat niin, että jokaisella kerralla on tullut sopivasti asiaa. Käytännönläheistä tietoa ja vertaisryhmän voimaa.”

Kurssi toteutetaan videoyhteyden kautta, joten voit osallistua helposti kotoasi käsin. Osallistumista varten tarvitset tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen sekä nettiyhteyden.

Teema-alustusten lisäksi jaamme kokemuksia ryhmän kesken, saat vastauksia kysymyksiisi sekä pääset tekemään omaan elämään liittyviä tehtäviä. Kaikki osallistujat sitoutuvat 100% luottamuksellisuuteen ja salassapitoom muiden kurssilaisten asioista.

Jokaisella tapaamisella tehdään lisäksi helppoja kehollisia ja luovia harjoituksia itsensä hyväksymisen, rentoutumisen sekä oman kehon ja itsensä kuuntelun tueksi.

Tapaamisten välillä jokainen tekee omaan tavoitteeseen liittyviä kotitehtäviä ja käytännön toimia. Ohjaajan ja vertaisten tuki kannustaa tavoitteiden toteutumisessa.

Katso sivun alalaidasta lisää aiempien osallistujien palautteita!

Heli Heiskanen

Milloin ja missä?

Seuraavan ryhmän ajankohdat ovat keskiviikko-iltaisin 12.10.22, 16.11., 14.12., 18.1.23, 22.2. ja 22.3. klo 17-20.

Ryhmätapaamisia on kuusi kertaa ja tapaamisten välissä tehdään kotitehtäviä ja käytännön toimia.

Kurssin hinta on 400€ / hlö (voidaan maksaa 1-4 erässä).

Ilmoittaudu kurssille täyttämällä ilmoittautumislomake tästä. Lämpimästi tervetuloa!

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu itsensä herkäksi kokeville naisille ja miehille. Jos koet stressiä, unettomuutta, väsymystä, uupumusta, masennusta tai muita stressiperäisiä vaivoja ja toivot niihin apua, tämä ryhmä on Sinua varten. Sopii hyvin niin työssä käyville, sairauslomalla oleville, työelämään tähtääville kuin opiskelijoillekin.

Herkkyystestin avulla voit arvioida omaa erityisherkkyyttäsi, löydät sen tästä linkistä.

Lisätietoja kurssista voit kysyä myös sähköpostitse [email protected]

Heli-Heiskanen-2021-kuvaaja-Petros-Kondilis.jpeg

Kouluttaja

Kurssin ohjaaja on psykologi, työterveyspsykologi ja kouluttaja Heli Heiskanen, jolla on 19 vuoden kokemus kurssin teemojen ohjaamisesta psykologin vastaanotolla, koulutuksissa ja työnohjausryhmissä sekä oma elämänkokemus erityisherkkänä ihmisenä omannäköisen, hyvinvoivan ja tasapainoisen elämän luomisesta.

Olen myös julkaissut kirjat Herkkyyden voima -opas omannäköiseen elämään, Uskalla rakastaa -kohti aitoa tunneyhteyttä ja Erityisherkän lapsen kanssa, joita suosittelen luettavaksi kurssin ohella. Myös rentouttavat äänitteeni Kotona omassa kehossa ja Uuden alku -sopivat avuksi kotiharjoitteluun. Kirjani ja äänitteet ovat tilattavissa verkkokaupastani täältä.

Kokemuksia kurssistani

Käytännönläheistä ja havainnollistavaa tietoa, piirrosten käyttö on ollut tehokas tapa ymmärtää asioita syvällisemmin. Asiat jalostuvat ja muhivat, menevät syvälle ytimeen.

Tunteiden ja kokemusten jakaminen samanhenkisten ihmisten kanssa. Opin hyväksymään oman herkkyyden. Hyvää olivat läsnäoloharjoitukset, levollinen ilmapiiri, suojakeinojen harjoittelu ja asioiden tiedostaminen.

Hyvä kokonaisuus/paketti. Riittävästi ´tehtäviä´ja aikaa asioiden jakamiselle. Avoin ja luottamuksellinen ilmapiiri, kiitos sinun oman avoimuutesi johdosta! En olisi kaivannut yhtään enempää tietoa. Prosessi jatkukoon.

Auttoi tunnistamaan erityisherkkyydestä johtuvaa alttiutta stressiin ja voimavarojen vähenemiseen sekä löytämään käytännön keinoja ja ratkaisuja e.m. ongelmiin. Vertaistuki on hyvä – sen havaitseminen ettei ole poikkeava ja ongelmineen yksin.

Hyvää on ollut toisten herkkien tapaaminen. Todentaminen, että muitakin on. Vahvistunut tunne, että tällainenkin saa olla. Heli, olet ollut avoin ja lämmin, humoristinen, kurssin vetäjä. Kiitos!

Perusteellinen ja täsmällisesti kohdennettu, asiapitoinen, monipuolinen tieto erityisherkkyydestä ja lopulta myös ihmisenä olemisesta.

Hyvä että kurssi on pitkä, koska samalla huomaa oman kehityksen ja toisaalta ehtii pureskella asioita kertojen välissä. Fiilis kurssilla ollut hyvä,tulee hyväksytty olo. Piirtämällä kuvatut esimerkit helpottivat asioiden ymmärtämistä.

Tosi hyvä kurssi, antanut paljon uusia ajatuksia ja ideoita, miettimisen aiheita ja oivalluksia. Samalla kun ymmärrys erityisherkkyyteen liittyvistä piirteistä lisääntyy, myös sallivuus ja myötätunto itseä kohtaan kasvaa.