Haluatko oppia kuulemaan kehosi ja mielesi tarpeita paremmin sekä toimimaan niiden mukaan itsesi ja terveytesi parhaaksi?

Viimeinen ryhmä tätä kurssia on meneillään. Kurssi saattaa tulla myöhemmin verkkokurssina, seuraa tilannetta esim liittymällä postituslistalleni tästä.

Moni tietää mitä kannattaisi tehdä voidakseen hyvin, mutta tiedon käytäntöön saamisessa voi olla vaikeuksia. Tämä kurssi tukee juuri käytännön toimissa.

Voit arvioida omaa herkkyyttäsi tekemällä herkkyystestin tästä.

Kurssin sisältö

Kurssin tarkoitus on antaa tietoa, ymmärrystä ja keinoja sekä olla tukena jokaisen osallistujan omien hyvinvointitavoitteiden käytäntöön saamisessa. Saat erityisherkän kannalta olennaista tietoa mm.stressistä, palautumisesta, rajoista sekä hankalien ajatusten ja tunteiden käsittelystä.

Jaamme kokemuksia ryhmän kesken ja voit tehdä omaan elämään liittyviä tehtäviä. Kaikki osallistujat sitoutuvat 100% luottamuksellisuuteen muiden kurssilaisten asioista.

Jokaisella tapaamisella tehdään lisäksi helppoja kehollisia ja luovia harjoituksia itsensä hyväksymisen, rentoutumisen sekä oman kehon ja itsensä kuuntelun tueksi.

Tapaamisten välillä jokainen tekee omaan tavoitteeseen liittyviä kotitehtäviä ja käytännön toimia. Ohjaajan ja vertaisten tuki kannustaa tavoitteiden toteutumisessa.

Kenelle

Kurssi on tarkoitettu itsensä herkäksi kokeville naisille ja miehille. Jos koet stressiä, unettomuutta, väsymystä, uupumusta, masennusta tai muita stressiperäisiä vaivoja ja toivot niihin apua, tämä kurssi on Sinua varten. Samalla itsesi ja herkkyytesi hyväksyminen ja arvostaminen vahvistuu.

Kouluttaja, aika, paikka ja hinta

Kurssin ohjaajana toimii erityisherkkyyteen perehtynyt psykologi Heli Heiskanen, jolla on vuodesta 2003 alkaen kokemusta psykologina ja työterveyspsykologina mm. yksilöllisen stressinsäätelyn ja hyvinvoinnin ohjaamisesta vastaanotolla, koulutuksissa ja työnohjausryhmissä sekä näiden taitojen harjoittelusta myös omassa elämässään.

Tämä on ollut parhaita hyvinvointiin liittyviä kursseja, millä olen koskaan ollut. Ammattitaitosi ja osaamisesi näkyy ja kuuluu kaikessa. Selität asiat selkeästi. Olen tehnyt muistiinpanot, joiden avulla voin palata asioihin. Pidin erityisen paljon kurssin rakenteesta: tapasimme tarpeeksi harvoin & usein. Asiat pysyvät mielessä tapaamisvälin, mutta muutoksellekin jää aikaa. Kiitos Heli!

Hyvä kokonaisuus. Harjoitukset toimivia, tarpeellisia, auttavia ja käytäntöön tulevia. Teemat relevantteja ja oleellisen mielenkiintoisia. Hyvä ryhmä, ilmapiiri ja jakamisen henki.

Hyvä kun kurssiohjelma oli vaihteleva: puhumista, kirjoittamista, piirtämistä ja rentoutusta hyvässä suhteessa. Samankaltaiset ihmiset – kurssilaiset ja vetäjä. Rauhallinen, mukava ja aito Heli.

Herkkyytesi voima -peruskurssi antoi kokonaiskuvan herkkyydestä, tämä hyvinvointikurssi tarjosi työkalupakin, josta ammentaa arjen eri tilanteissa.

Perusteellinen ja täsmällisesti kohdennettu, asiapitoinen, monipuolinen tieto erityisherkkyydestä ja lopulta myös ihmisenä olemisesta. Käytännönläheistä ja havainnollistavaa tietoa, piirrosten käyttö on ollut tehokas tapa ymmärtää asioita syvällisemmin. Asiat jalostuvat ja muhivat, menevät syvälle ytimeen.

Lämmin kiitos upeasta kurssikeväästä! Kurssin anti ylitti odotukseni, tunsin saavani ihan valtavasti lisää ymmärrystä ja hyväksyntää itseäni kohtaan. Tuntuu hyvältä ajatella, että ajan kanssa nämä kantavat hedelmää.

Hyvä että kurssi on pitkä, koska samalla huomaa oman kehityksen ja toisaalta ehtii pureskella asioita kertojen välissä, Fiilis kurssilla ollut hyvä, tulee hyväksytty olo 🙂 Piirtämällä kuvatut esimerkit helpottivat asioiden ymmärtämistä.

Tosi hyvä kurssi, antanut paljon uusia ajatuksia ja ideoita, miettimisen aiheita ja oivalluksia. Olen todella tyytyväinen kurssiin.

Aihealueet ovat olleet todella tärkeitä ja hyviä. Hyvä että on tullut paljon käytännöllisiä vinkkejä. Piirustukset ovat olleet hyviä, samoin kotitehtävät sekä yhdessä jakaminen. On hyvä, että myös kehollisuus oli käsittelyssä mukana. Laitoit Heli hyvin itsesi `likoon´kertomalla omia kokemuksia.

Kun oma ymmärrys ja tietoisuus erityisherkkyyteen liittyvistä piirteistä lisääntyy, myös sallivuus ja myötätunto itseä kohtaan kasvaa. Suojautumista ja jaksamista tukevat työkalut puolestaan auttavat selviytymään usein niin vaativasta ja kuluttavasta arjesta. Näihin molempiin Hyvinvointikurssi toi sekä kokonaan uusia ulottuvuuksia että syvensi jo aiemmin opittua.

Todella hyvä kurssi! Hyviä välineitä elämän järjestämiseen erityisherkkänä. Osaat todella hyvin jäsennellä ja esittää asiat niin, että jokaisella kerralla on tullut sopivasti asiaa. Käytännönläheistä tietoa ja vertaisryhmän voimaa.

Tunteiden ja kokemusten jakaminen samanhenkisten ihmisten kanssa. Opin hyväksymään oman herkkyyden. Hyvää olivat läsnäoloharjoitukset, levollinen ilmapiiri, suojakeinojen harjoittelu ja asioiden tiedostaminen.

Hyvä kokonaisuus/paketti. Riittävästi ´tehtäviä´ja aikaa asioiden jakamiselle. Avoin ja luottamuksellinen ilmapiiri, kiitos sinun oman avoimuutesi johdosta! En olisi kaivannut yhtään enempää tällä kertaa tietoa. Prosessi jatkukoon.

Auttoi tunnistamaan erityisherkkyydestä johtuvaa alttiutta stressiin ja voimavarojen vähenemiseen sekä löytämään käytännön keinoja ja ratkaisuja e.m. ongelmiin. Vertaistuki on hyvä – sen havaitseminen ettei ole poikkeava ja ongelmineen yksin.

Hyvää on ollut toisten herkkien tapaaminen. Todentaminen, että muitakin on. Vahvistunut tunne, että tällainenkin saa olla. Heli, olet ollut avoin ja lämmin, humoristinen, kurssin vetäjä. Kiitos!

0

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä etsiäksesi