Kurssi on tarkoitettu sinulle, joka haluat oppia rakastamaan ja hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet, syventää itsetuntemustasi ja oppia olemaan yhä enemmän oma aito itsesi.

Varaa paikkasi ja täytä ilmoittautumislomake kurssille tästä.
Ryhmään on vielä tilaa (tilanne 7.9.) ja ilmoittautumisaika on 16.9. asti.

Monille itsearvostus on elämän mittainen kasvun haaste ja onneksi siinä voikin kehittyä läpi elämän. Itsensä rakastaminen terveellä ja tasapainoisella tavalla ei ole sama kuin itserakkaus. Terveen itsearvostuksen myötä kyky rakastaa ja arvostaa myös muita paranee.

Kun rakastat itseäsi:
* hyväksyt itsesi kaikkine puolinesi
* koet olevasi yhtä hyvä ja arvokas ihminen kuin muutkin
* tunnistat myös, missä asioissa haluat kehittyä
* suhtaudut itseesi lempeästi, ymmärtäväisesti ja kannustavasti
* osaat ja uskallat olla oma aito itsesi eri tilanteissa
* pystyt ilmentämään omia lahjojasi ja vahvuuksiasi
* nautit elämästäsi ja koet syvää tyydytystä ihmissuhteissasi
* osaat arvostaa myös muita sellaisina kuin he ovat
* muut tuntevat olonsa turvalliseksi ja hyväksi seurassasi

Kurssilla opit ymmärtämään, miten itsearvostus syntyy ja kehittyy elämän aikana. Pääset tunnistamaan ja purkamaan ehdollistuneita käsityksiä ja uskomuksia siitä, millainen sinun pitäisi olla ollaksesi hyväksytty tai millainen ei saisi olla. Opit näkemään itsesi lempeämmin, hyväksyvämmin ja rakastavin silmin. Parhaimmat puolesi ja ainutlaatuiset lahjasi pääsevät enemmän esille. Uskallat olla yhä enemmän oma aito itsesi ja nautit siitä. Mitä muuta meidän olisikaan tarkoitus olla kuin oma itsemme? Sehän tuntuu itsestäänselvältä totuudelta, mutta elämän aikana opittujen suojakuorten ja minuuden esteiden jäljiltä matka omaan aitoon itseen on usein pitkä.

Aito minä -kurssit ovat tarkoitettu kaikille, jotka haluavat syventää itsetuntemustaan, oppia olemaan yhä enemmän oma aito itsensä ja rakastamaan itseä ja muita. Kurssit tukevat ihmisenä kehittymistäsi ja hyvinvointiasi sekä mielen että kehon kautta. Kasvun suunta on kohti omaa aitoa minää: sitä kuka todella olet kaikkien suojakuorten, uskomusten, haasteiden ja arjen kiireiden alla.

Tämä kurssi sopii erittäin hyvin jatkokurssiksi muiden kurssieni jälkeen sekä kirjani Herkkyyden voima -opas omannäköiseen elämään lukeneille, ja on avoin muillekin kiinnostuneille. Aito minä -ryhmään voi osallistua aina kevätkaudeksi ja syyskaudeksi kerrallaan. Kurssin sisältö muuttuu ja elää ryhmän mukana, joten siihen voi osallistua halutessaan niin monta syys- ja kevätkautta kuin haluaa.

Kurssiaika on jaettu tasapainoisesti kokemusten jakamiseen, itsetuntemusta ja itsensä rakastamista tukeviin alustuksiin sekä kehon ja mielen harjoituksiin, luovaan liikkeeseen ja hoitavaan rentoutukseen.

Syksyn 2018 tapaamisajat:
ke 19.9. klo 17-20
ke 3.10. klo 17-20
ke 7.11. klo 17-20
ke 5.12. klo 17-20

Kouluttajana on psykologi Heli Heiskanen. Minulla on 15 vuoden kokemus psykologina ja kouluttajana, ihmisten ohjaamisesta ja tukemisesta, ja lisäksi yli 30 vuoden kokemus omasta itsetuntemustyöskentelystä. Olen itse kulkenut pitkän matkan kohti omaa aitoa itseäni: kurssilla jaan sekä ammatti- että elämänkokemustani ihmisenä kehittymisestä.

Arki-iltakurssin hinta on 220€ / neljä kurssi-iltaa (voi maksaa 1-2 erässä)
Varaa paikkasi ja täytä ilmoittautumislomake arki-iltakurssille tästä.

Paikka: Helsinki, hyvien kulkuyhteyksien päässä keskustasta

HUOM. Aito minä: Itsensä rakastaminen -kurssi tulee myös viikonloppukurssina keväälle 2019. Tarkka ajankohta vahvistetaan syksyn aikana.

Saatat olla kiinnostunut myös Aito minä: Rakkaus ja ihmissuhteet -viikonloppukurssista, katso lisää tästä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Alla on palautteita aiemman Aito minä -ryhmän osallistujilta. (Silloin teema oli aito minä, nyt teemana Itsensä rakastaminen)

Olen saanut kurssista tukea itseni hyväksymiseen. Kurssi on ollut salliva, rohkaiseva, kannustava, eikä yhtään suorittamiseen johtava. Olen saanut vain olla juuri sellainen kuin olen. Olen löytänyt itsestäni uusia puolia, joita haluan tutkia lisää. Olin jo ennen kurssia tällä (itsetuntemus)matkalla, mutta kurssi vahvisti asioita ja auttoi ymmärtämään niiden merkityksen. Olo on levollinen ja hyvä. Kiitos Heli, olet mahtava ohjaaja ja suunnan näyttäjä.

Niin tarpeellista pysähtyä ja rauhoittua kuuntelemaan itseä tasaisin väliajoin. Rauhoittava ilmapiiri ja syvällinen kokemusten jakaminen muiden kanssa lisäsi itseymmärrystä. Ryhmä tuntui hyvältä ja turvalliselta.

Ihana päästä pohtimaan, pysähtyä hetkeksi, kokonaisvaltaisesti, ”mitä itselle kuuluu” tietyin väliajoin. Ryhmä toi hyvää vastapainoa arjelle ja rutiineille. Heli sanoittaa ja jäsentää hyvin asioita, se tuo selkeyttä omaan ajatteluun.

Tapaamiset ovat olleet oleellinen osa oman aidon minän löytämisessä ”pysyvästi”, vanhat rutiinit ja ajatukset palaavat niin helposti. Pienen häivähdyksen olen nähnyt omasta sisäisestä minästä. Kaikki mikä vahvistaa itsensä rakastamista, on jatkossakin enemmän kuin tervetullutta.

Ihana kurssi! Tämä ryhmän kokoonpano oli juuri se oikea, jokaisella oli juuri niitä asioita käsiteltävänä, jotka oli tarkoitus tuoda tälle ryhmälle jaettavaksi. Itsensä hyväksyminen ja rakastaminen ovat tärkeitä teemoja ja omia kipukohtia. Mitä syvemmälle mentiin, sen paremmin opin myös itsestäni aina vähän lisää ja opin tuomaan asioita esille. Rentoutus ja tanssi – tykkäsin kovasti, kiitos!

0

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä etsiäksesi