Kurssi on tarkoitettu herkän lapsen vanhemmille, läheisille ja kasvatusalan ammattilaisille. Koulutus on tilattavissa. Tilaaja voi olla jokin organisaatio tai yksityishenkilö.

Osallistujan palaute: “Todella hyvä kurssi! Tällainen pitäisi olla kaikkien lasten vanhemmille, ei vain erityisherkkien.”

Erityisherkkä lapsi on usein kovilla nykypäivän elämänmenossa, kiireessä, isoissa ryhmissä, hälyssä ja vaatimusten keskellä. Kurssilla saat ymmärrystä ja vinkkejä lapsen ja vanhemmuuden tukemiseen.

Herkän lapsen tukeminen kuva

Voit tehdä aikuisten herkkyystestin tästä.
Voit arvioida lapsen herkkyyttä tästä.

Kenelle

Kurssi on tarkoitettu herkkien lasten vanhemmille ja läheisille sekä kasvatusalan ammattilaisille. Voit osallistua yksin tai puolison/muun läheisen kanssa.

Osallistuja voi olla itsekin erityisherkkä tai hän haluaa oppia ymmärtämään paremmin herkkiä lapsia ja samalla itseään ja puolisoaan vanhempana.

KURSSIN SISÄLTÖ

* Tietoa ja ymmärrystä temperamentista ja erityisherkkyydestä sekä niiden vaikutuksista lapseen ja vanhemmuuteen.
* Vinkkejä herkän lapsen tukemiseen ja vanhemmuuteen.
* Vertaistukea ja rentoutumista.

Saat välineitä ymmärtää herkän lapsen kokemuksia ja käyttäytymistä sekä vinkkejä, kuinka tukea häntä parhaalla mahdollisella tavalla elämään herkkänä ihmisenä. Samalla saat tukea ja vahvistusta vanhemmuuteen tai läheisen/ammattilaisen rooliin. Kurssin anti auttaa ymmärtämäään myös ei-erityisherkkiä lapsia ja vanhemmuutta.

Kurssi rytmittyy tasapainoisesti tiedon, omakohtaisten tehtävien, kokemusten jakamisen ja ohjattujen rentoutusten kesken.

Katso aiempien osallistujien palautteita tämän sivun alalaidasta.

KOULUTTAJA

Kouluttajana on erityisherkkyyteen perehtynyt psykologi Heli Heiskanen.

Kurssi on tilattavissa. Tilaaja voi olla organisaatio (yritys, kunta, yhdistys tms.) tai yksityishenkilökin, joka kokoaa vähintään 20 hengen ryhmän osallistujia. Koulutuksen pituus on sovittavissa (1,5 tunnista pariin päivään).  Tiedustelut ja tarjouspyynnöt heli.heiskanen/a/origonova.fi

Todella hyvä kurssi! Tällainen kurssi pitäisi olla kaikkien lasten vanhemmille, ei vain erityisherkkien.

Tosi sopiva paketti! Sopivassa määrin tietoa, tehtäviä, läsnäoloharjoituksia ja taukoja. Paljon tuli uusia välineitä arkeen ja odotan innolla pääseväni kokeilemaan lapseni kanssa mikä toimii meillä. Ja pitämään myös itsestäni parempaa huolta. Kiitos Heli!

Paljon asiaa ja tietämystä, joka osui ja upposi. Vertaisryhmä oli kiva kokemus. Syntyi kivasti keskustelua, luennon ja keskustelun tasapaino oli hyvä.

Avasi monia asioita. Lisäsi ymmärrystä herkkiä lapsia kohtaan. Rauhallinen hyvä tunnelma. Kaikki saivat mahdollisuuden puhua, kertoa ja kysyä. Tätä olisi tarvittu jo 7 vuotta sitten 🙂

Asiaan perehtyneenäkin koko kurssin ajan anti oli sellaista, mikä toi itselle oivalluksia ja uutta, tai vähintäänkin vahvisti omaa käsitystä.

Kattavasti ideoita, pystyy soveltamaan omaan elämään ja tilanteisiin. Ymmärrys omaa lasta kohtaan kasvoi entisestään ja sai voimavaroja uudelleen.

Hyvää oli vetäjän eläytymistaidot, asiantuntemus/oma kokemus sekä ryhmäharjoitteet (rentoutuminen, keskustelu).

Tieto ja vertaistuki oli hyvää. Vapaa tunnelma ja sai olla oma itsensä. Rentoutusharjoitukset olivat hyviä.

Konkreettiset esimerkit, vertaistuki, omien tuntemusten vahvistuminen.

Sisältöä, keskustelua ja harjoituksia oli kaikkia hyvin mukana. Huomaa, että tiedät mistä puhut.

Kurssi oli kokonaisuutena monipuolinen ja kiinnostava. Sopiva teorian ja vertaistuen yhdistelmä, jota maustoivat ihanasti täristely-, rentoutus- ja väritystuokiot. Pienryhmissä oli luotettava jakaa kokemuksia. Kiitos mukavasta viikonlopusta!

Kiitos hyvästä kurssista ja monista uusista ajatuksista. Kurssin parasta antia on ollut oman ajattelun tukeminen ja laajentaminen. Se on ollut todella hyvä, että aikaa rauhalliseen keskusteluun, kommentointiin, kokemuksiin ja kuunteluun on varattu riittävästi. Sopiva rytmi ja sisältö.

Miellyttävä ympäristö, rauhallinen tahti, aikaa keskustelulle. Kiitos!

0

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä etsiäksesi