fbpx

Results

Pistemääräsi 16

0-11 Ei-erityisherkkä
12-23 Erityisherkkä

Jos pistemääräsi on 12 tai enemmän, olet todennäköisesti erityisherkkä ihminen. Vaikka pistemääräsi olisi tätä alempi, mutta osa testin väitteistä pitää kohdallasi paikkansa erityisen vahvasti, saatat olla erityisherkkä. Vaikka erityisherkkiä naisia ja miehiä on suhteessa yhtä paljon, miehet saavat yleensä kyselystä alempia pistemääriä, koska ovat usein oppineet osin peittämään herkkyyttään jopa itseltään.

Erityisherkkyys on synnynnäistä tunne- ja aistiherkkyyttä, jota on noin 20%:lla naisista ja miehistä. Kyse on normaalista temperamenttipiirteestä ja hermojärjestelmän herkkyydestä aistia, havaita ja reagoida asioihin tavanomaista voimakkaammin. Koska kyse ei ole sairaudesta, viasta tai vammasta, erityisherkkyys ei ole diagnoosi, mutta sen tunnistaminen on hyödyllistä itsetuntemuksen kannalta. Mikään psykologinen testi ei kuitenkaan voi määritellä ihmistä, eikä ketään ole tarkoitus luokitella tietynlaiseen lokeroon, joten kannattaa suhtautua tulokseen avoimin mielin.

Vaikka erityisherkät ihmiset tunnistavat itsensä tämän testin avulla, jokainen on kuitenkin omanlainen yksilö. Suosittelenkin hankkimaan asiasta lisätietoa ja tutustumaan syvemmin siihen, miten herkkyys ilmenee juuri sinun kohdallasi ja miten voisit saada sen parhaat puolet paremmin käyttöön.

Lisätietoa erityisherkkyydestä ja itsetuntemuksesta saat:
– liittymällä postituslistalleni tästä, jolloin saat tietoa julkaisuistani, kursseistani ja tarjouksista suoraan sähköpostiisi (viesti enintään kerran kuussa).
– kursseiltani, jotka näet tästä.
– kirjastani Herkkyyden voima –opas omannäköiseen elämään, jonka löydät tästä.

Testin lähde: Elaine Aron, The highly sensitive person, 1999. Erityisherkkä ihminen, suomentaja Sini Linteri, Nemo, 2013. Suomennosta hieman muokannut Heli Heiskanen.