fbpx

Kurssit

Heli Heiskanen

KURSSI

Muutoksessa selviytymisen eväitä -online kurssi

Jos elät muutosten aikaa ja kaipaat käytännönläheistä tukea muutosten kanssa selviytymiseen, tervetuloa kurssilleni tammikuussa!

Ryhmätapaamiset järjestetään etänä netin kautta videoyhteydellä
tiistaisin 19.1.2021., 26.1., 2.2. ja 9.2. klo 18-20.
Voit ilmoittautua mukaan tästä.

Muutoksessa selviytymisen eväitä -kurssi tarjoaa sinulle:

  • Kokeneen psykologin ohjausta ja luottamuksellisen pienryhmän tukea tilanteeseesi – askel askeleelta kohti muutosten kätkemiä uusia mahdollisuuksia.
  • Lisää tietoa ja ymmärrystä itseäsi (ja muita ihmisiä) kohtaan muutokseen liittyvien vaiheiden ja tunteiden kanssa. Miksi ihminen usein reagoi voimakkaastikin muutoksiin ja kuinka näitä tunteita voi ymmärtää ja sen myötä tehdä niistä voimavaran?
  • Käytännön keinoja ja taitoja kohdata muutoksia ja käsitellä niihin liittyviä tunteita, ajatuksia ja valintoja.
  • Joka kerta on myös ohjattu rentoutusharjoitus, joka auttaa rentoutumaan ja vahvistamaan luottamusta itseesi ja elämään, siihen että kaikenlaisissa muutoksissa piilee mahdollisuuksia, aina on toivoa löytää uusia ratkaisuja ja tehdä hyvään suuntaan meneviä valintoja.
  • Kurssi voi olla lähtölaukaus astua eteenpäin muutoksen tiellä, auttaa eteenpäin jumittuneesta kohdasta elämässä, selventää mieltä ja tunteita siitä, mitä muutoksia haluaisit, tai mitä tekisit mahdollisten pakotettujen muutosten keskellä.

Viime ajat ovat olleet monille meistä suurten muutosten aikaa. Korona-pandemia ja sen vaikutukset ympärillämme ovat käynnistäneet elämissämme monia sellaisia muutoksia, joita ei olisi muuten tapahtunut. Osa niistä on vastentahtoisia menetyksiä, työssä, rahatilanteessa, ihmissuhteissa, terveyden kannalta tai jotenkin muuten.

Osa muutoksista on suorastaan toivottuja, tai ainakin tarpeellisia. Esimerkiksi tahdin hidastaminen vuosienkin suoritusputken jäljiltä, enemmän aikaa perheen kesken, pysähtyminen itsensä ääreen ja itsensä kuunteleminen je kenties oivallukset siitä, mitä todella elämältään haluaa. Joillakin taas nämä ajat ovat kiristäneet tahtia ja paineita työssä tai perhepiirissä, toiset ovat kokeneet syvää yksinäisyyttä ja eristyneisyyttä muista. Jokaisen tilanne on omanlainen, mutta yhteistä meille kaikille on, että muutoksia on todennäköisesti riittänyt!

Monilla on noussut pintaan menneisyyden käsittelemättömiä kokemuksia, joita ei enää pysty painamaan piiloon. Ne voivat olla esimerkiksi vanhoja tukahdutettuja tunteita, toiveita tai tyytymättömyyksiä, jotakin jolle ei ole ollut aikaa eikä paikkaa aiemmin tulla esille. Tämä voi olla todella raskasta ja ahdistavaakin, mutta samalla suuri mahdollisuus saada käsiteltyä vanhoja asioita ja löytää kenties uusia suuntia elämäänsä.

Sinun ei tarvitse selviytyä yksin. Olet tervetullut mukaan kurssille, jossa saat kokeneen psykologin ohjausta ja ryhmän tukea tilanteeseesi – kohti muutosten kätkemiä uusia mahdollisuuksia.

Muutoksessa selviytymisen eväitä on online-intensiivi-kurssi:

  • Ryhmätapaamiset järjestetään netin kautta videoyhteydellä, eli voit osallistua kotoa/valitsemastasi paikasta käsin, kunhan sinulla on internet-yhteys ja tietokone/älypuhelin käytössäsi.
  • Osallistujamäärä on rajattu, joten opiskelu tapahtuu pienryhmässä.
  • Kurssi ei sisällä tallenteita, eikä tapaamisia tallenneta. Jokainen osallistuja sitoutuu salassapitoon muiden osallistujien asioista.
  • Tapaamiset ovat neljä kertaa viikon välein, eli saat tiiviin tuen tilanteeseesi.

Jokainen muutos on samalla ihmisenä kehittymisen mahdollisuus. Muutos järisyttää elämän, itsen ja arjen perusrakenteita, ja siten laittaa arvioimaan asioita uudelleen. Muutos pakottaa tekemään valintoja ja vähitellen sopeutumaan uuteen tilanteeseen, ja löytämään siinä piileviä uusia mahdollisuuksia. Joskus ihminen voi juuttua johonkin muutoksen vaiheeseen, kuten pelkoon, vastustamiseen tai luopumisen tuskaan, hän voi kokea ahdistusta, myllertäviä tunteita, katkeruutta tai masennusta. Juuttuneisuuden tilasta on tärkeä päästä eteenpäin.

Et voi astua kahdesti samaan jokeen, uudet vedet siinä jo virtaavat. Kaikki virtaa, mikään ei ole pysyvää.
– Herakleitos, kreikkalainen filosofi n.500 ekr-

Oli tilanne mikä tahansa, elämän luonto on jatkuva muutos, haluamme sitä tai emme. Kuten tuossa viisaassa Herakleitoksen sitaatissa, mikään ei pysy samana, ei elämä ympärillämme emmekä me itse. Siksi pyrkimys pitää kaikki muuttumattomana tai muutosten vastustaminen tuottavat väistämättä tuskaa ja kärsimystä, koska muutoksia tapahtuu joka tapauksessa. On siis hyvinvoinninkin kannalta välttämätön taito oppia ottamaan vastaan ja hyväksymään muutoksia, osata kohdata ja käsitellä niihin liittyviä tunteita ja sallia muutoksen prosessin edetä mahdollisimman luonnollisella tavalla.

Ihmisellä on taipumus yrittää enemmän tai vähemmän hallita elämäänsä. Helpointa onkin hyväksyä muutoksia, joita on ollut itse päättämässä. Mutta kun muutokset tulevat ulkoisesta pakosta ja ehkä hyvin yllättäen, voi olla todella vaikea hyväksyä tapahtunutta, osata kohdata ja käsitellä asioita niin, että pääsee eteenpäin kohti uusia mahdollisuuksia.

Muutosprosessin on tarkoitus kulkea kohti iloa ja innostusta uusista mahdollisuuksista. Siihen ei kuitenkaan voi oikaista, vaan matkan varrella on suostuttava elämään läpi kaikki muutoksen vaiheet sellaisina kuin ne itsellä ilmenevät. Tähän kaikkeen saat ohjausta ja tukea tästä kurssista. Varaa paikkasi ja ilmoittaudu mukaan tästä.

Kurssit

Milloin ja missä?

Ryhmätapaamiset ovat etänä netin kautta
tiistaisin 19.1.2021., 26.1., 2.2. ja 9.2. klo 18-20.

Ilmoittaudu kurssille tästä.

Kurssi toteutetaan etänä netin kautta videoyhteydellä eli voit osallistua kotoa/muusta valitsemastasi paikasta. Osallistuja tarvitsee tietokoneen tai älypuhelimen sekä nettiyhteyden videoyhteyden käyttöä varten.

Kurssin normaalihinta on 220€/hlö, ja kun ilmoittaudut ja maksat kurssin 31.12.2020 mennessä, hintasi on 180€/hlö. Kurssimaksun voi maksaa 1-2 erässä (eräpäivä on 31.12.2020).

Jos samasta taloudesta osallistuu toinenkin osallistuja, hänen hintansa on 150€. Ilmoittautukaa tällöin samalla ilmoittautumislomakkeella.

(Kurssimaksu vastaa noin 2 tunnin yksilö-vastaanoton hintaa ja kurssimuotoisena saat siis 8 tuntia ryhmämuotoista tukea sekä kotitehtäviä tilanteesi työstämiseen.)

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu sinulle, joka haluat tietoa ja tukea muutoksissa selviytymiseen. Kurssin antia voi soveltaa kaikenlaisiin muutostilanteisiin.

Voit ilmoittautua kurssille tästä.

Lisäksi voit halutessasi saada myös yksilöllistä tukea psykologin etä-vastaanotoltani, josta näet lisätietoa tästä.

Kurssi ei välttämättä sovellu silloin, jos olet voimakkaassa kriisissä tai sinulla on vakavia mielenterveysongelmia. Siinä tapauksessa suosittelen ainakin ensin yksilöllistä tukea.

Jos haluat kysyä lisätietoa tai olet epävarma kurssin soveltuvuudesta, voit kysyä asiasta sähköpostitse heli.heiskanen/a/origonova.fi tai varata yksilöllisen psykologin etävastaanottoajan.

Heli Heiskanen

Kouluttaja

Kouluttajana on psykologi Heli Heiskanen. Minulla on yli 17 vuoden kokemus psykologina ja kouluttajana, ihmisten ohjaamisesta ja tukemisesta, ja lisäksi yli 30 vuoden kokemus omasta itsetuntemustyöskentelystä.

Olen itse kulkenut pitkän matkan kohti omaa aitoa itseäni ja läpikäynyt lukuisia suuriakin muutosprosesseja elämässäni. Kursseillani jaan sekä ammatti- että elämänkokemustani ihmisenä kehittymisestä.

Olen myös kirjoittanut tietokirjan Herkkyyden voima -opas omannäköiseen elämään ja tehnyt rentouttavia äänitteitä Uuden alku ja Kotona omassa kehossa.

Kokemuksia kurssistani