Kurssi on tarkoitettu miehille, jotka haluavat vahvistaa sisäistä voimaansa sekä oppia lisää ihmissuhde- ja tunnetaitoja. Saat työkaluja niin itsesi ymmärtämiseen kuin parisuhteeseen, ystävyyteen ja työyhteisössä toimimiseenkin.

HUOM. Voit suositella kurssia myös läheiselle (puoliso, veli, isä, ystävä, työkaveri)!

Seuraava ryhmä on ti 18.9.-11.12.2018 Helsingissä

Kurssilla:

– opit olemaan aidommin oma itsesi eri tilanteissa
– opit hyväksymään ja arvostamaan itseäsi entistä enemmän
– harjaannut tunnistamaan ja ilmaisemaan tunteitasi
– opit aktiivisen kuuntelun taitoja
– käsitellään myös parisuhdetta ja rakkautta
– saat kuulla ja jakaa kokemuksia miesryhmässä

Miksi oma kurssi miehille?

Nykyisin yhä useampi mies on kiinnostunut elämän syvällisistä kysymyksistä, itsetuntemuksesta ja ihmisenä kehittymisestä. Tämä on ryhmä, joissa voit käsitellä ihmisyyden tärkeitä kysymyksiä miesporukassa. Ja naiskouluttajana voin tarjota paitsi oman psykologin ammattiosaamiseni ryhmän hyödyksi, myös ymmärrystä ja vinkkejä naisnäkökulmasta.

“Mielestäni miehille on tärkeää päästä miesporukalla keskustelemaan elämän “mysteerioista” iloineen, suruineen ja kullanmuruineen.” (edellisen ryhmän osallistujan palaute)

Katso lisää edellisen ryhmän palautteita kurssista sivun alalaidasta!

Kurssin hyötyjä?

Kurssi vahvistaa sisäistä voimaasi, itsesi arvostusta ja itseluottamusta. Itsetuntemuksesi syvenee eli opit entistä paremmin tunnistamaan esimerkiksi omia tunteita, tarpeita ja rajoja sekä ilmaisemaan niitä. Opit käytännönläheisiä keinoja kehittyä ihmisenä haluamaasi suuntaan.

Pääset myös tunnistamaan erilaisia kulttuurisia miehen malleja, rooleja ja suojakuoria, jotka määrittelevät millainen miehen pitäisi olla ja millainen ei saisi olla. Mitä enemmän vapaudut rajoittavista ajatusmalleista ja uskomuksista, sitä enemmän vapaudut olemaan sellainen mies kuin luonnostasi olet. Itsetuntemuksen syventymisen myötä turhat paineet, epävarmuudet ja jännitykset saavat vähitellen väistyä terveen itseluottamuksen ja -arvostuksen tieltä.

Kurssilla pääset kehittämään ihmissuhdetaitojasi. Opit olemaan entistä parempi mies kumppanillesi, parempi ystävä, vanhempi ja työkaveri.

Mitä kurssilla tehdään?

Kurssilla on teema-alustuksia, keskustelua sekä helppoja toiminnallisia harjoituksia. Asioita käsitellään käytännönläheisesti ja puhutaan asioista niin kuin ne ovat. Jokainen saa olla sellainen kuin on, valita itse mitä haluaa itsestään kertoa ja osallistujat sitoutuvat pitämään toisten asiat salassa. Joka kerta tehdään myös ohjattu rentoutus- ja läsnäoloharjoitus, joka osaltaan vahvistaa hyvinvointia ja itsensä hyväksymistä.

Kurssille osallistuminen ei vaadi mitään aikaisempia tietoja tai taitoja. Saatat olla perehtynyt itsetuntemukseen jo pidemmän aikaa tai kiinnostuksesi on vasta herännyt, tervetuloa rohkeasti mukaan! Tämä sopii hyvin lähtölaukaukseksi itsetutkiskelulle ja “ihmisyyteen” enemmän perehtyneille tarjoaa syventävää ymmärrystä sekä mahdollisuutta jakaa kokemuksia toisten miesten kanssa.

Kurssitapaamisia on viisi:
ti 18.9.2018 klo 17-20
ti 9.10. klo 17-20
ti 6.11. klo 17-20
ti 20.11. klo 17-20
ti 11.12. klo 17-20

Kurssipaikka on hyvien kulkuyhteyksien päässä Helsingin keskustasta.

Kouluttajana toimii psykologi Heli Heiskanen, jolla on 15 vuoden kokemus psykologina ja kouluttajana, ihmisten ohjaamisesta ja tukemisesta ja lisäksi noin 30 vuoden kokemus omasta itsetuntemustyöskentelystä.

Kurssin early bird -hinta on 300€ (kun ilmoittaudut ja maksat kurssin 18.8. mennessä) ja sen jälkeen hinta on 330€ (sis. 5 x 3 h kurssikerrat, voidaan maksaa 1-3 erässä).

Ilmoittaudu kurssille tästä linkistä.

Lisätietoja voit kysyä sähköpostitse heli.heiskanen/a/origonova.fi

Kurssilla oli mahdollisuus keskustella miesten kesken asioista, joista oman elämän arjessa ei ole ainakaan toistaiseksi ollut vastaavalla tavalla mahdollista keskustella sopivien mieskaverien puuttuessa.

Kurssin aiheet olivat mielestäni hyvät! Näitä pitäisi kerrata ainakin yhtä usein kuin ensiapukurssia, jonka voimassaolo vanhenee.

Kurssi oli hieno kokemus. Muut ryhmän jäsenet edustivat sopivan erilaisia lähtökohtia. Erityisesti minua ilahdutti havaita sitä aitoa miesten herkkyyttä, jota niin harvoin näkee muualla.

Kurssi kokonaisuudessaan oli erittäin miellyttävä. Koen oppineeni ilmaisemaan itseäni ja halujani tehokkaammin ja selkeämmin, sekä vaatimaan itseäni käymään läpi omia kokemuksiani.

Kun käsitellyt asiat sopivat täsmästi omaan tilanteeseen, pystyin jatkamaan keskustelua kotona kumppanin kanssa.

Mielestäni miehille on tärkeää päästä miesporukalla keskustelemaan elämän “mysteerioista” iloineen, suruineen ja kullanmuruineen. Meitä oli hyvä ryhmä. Kiitos Helille tärkeästä työstäsi.

Ryhmän omat kokemukset ja niiden jakaminen saivat tuntemaan, etten ole yksin näiden asioiden kanssa. Miesten kurssi ei ollut pelkästään “miesasiaa”, mikä oli hyvä asia. Parasta oli huomata, että herkkyys esiintyy ryhmän jäsenissä niin eri tavoin ja miten hienosti monet miehet osaavatkaan käsitellä herkkyyttään voimavarana ja rikkautena. Heli on ohjaajana ylivertainen, hyväksyvä, läsnäoleva ja viisas. Kiitos!

Oli mielenkiintoista kuunnella muiden kokemuksia ja poimia niistä ajatuksia. Oman syvimmän ajatusmaailman tunnistaminen ja ilmaiseminen ovat joskus vaikeita, niitä pitää hioa.

0