fbpx

Kurssit

Heli Heiskanen

KURSSI

Erityisherkän lapsen kanssa -kurssi (live ja online)

Kaipaatko tukea herkän lapsen vanhemmuuteen?
Tahtoisitko ymmärtää ja tukea herkkää lasta entistäkin paremmin?
Haluaisitko ehkä ymmärtää myös omaa herkkyyttäsi ja lapsuutesi kokemuksia syvemmin?

VIIMEINEN Erityisherkän lapsen kanssa -viikonloppukurssi la-su 20.-21.8.2022 livenä Helsingissä – tervetuloa mukaan!

Kurssi järjestetään hybridinä eli voit osallistua paikan päällä tai videoyhteyden kautta etänä. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Kurssi tarjoaa tietoa erityisherkkyyden tunnistamiseen ja ymmärtämiseen, kokemusten jakamista ja käytännön vinkkejä arjen tilanteisiin, sekä herkän lapsen että vanhemmuuden tukemiseen. Saat kokeneen ammattilaisen opastusta ja vertaistuen voimaa.

Erityisherkkä lapsi ja vanhemmat ovat usein kovilla nykypäivän elämänmenossa, kiireessä, isoissa ryhmissä, hälyssä ja vaatimusten keskellä. Kurssilta saat välineitä ymmärtää herkän lapsen kokemuksia ja käyttäytymistä entistäkin syvemmin, syventää aitoa yhteyttä lapseesi ja itseesi sekä kuinka tukea häntä parhaalla mahdollisella tavalla kasvamaan onnelliseksi ja tasapainoiseksi herkäksi aikuiseksi.

Kurssilta:

  • saat tietoa ja opastusta herkän lapsen (ja vanhemman) tunnistamiseen ja ymmärtämiseen

  • saat ammattilaisen opastusta ja vertaistukea

  • opit käytännönläheisiä keinoja tukea herkän lapsen kasvua ja kehitystä

  • opit tunnistamaan lapsen tarpeita entistäkin paremmin ja vastaamaan niihin juuri hänelle sopivalla tavalla

  • saat vahvistusta nähdä herkän lapsen vahvuuksia ja lahjoja arjen haasteiden keskellä

  • saat vastauksia mieltäsi pohdituttaviin vanhemmuuden ja herkkyyden kysymyksiin

  • saat tukea myös omaan jaksamiseesi ja hyvinvointiisi

Käsittelemme erityisherkän lapsen tukemisen kannalta olennaisia teemoja sekä osallistujia pohdittuttavia kysymyksiä. Aiheina ovat esimerkiksi lapsen itsetunnon tukeminen, muutokset ja uudet tilanteet, tunteiden ja huolien käsittely sekä stressin ja kuormituksen säätely.

Viikonloppu rytmittyy tasapainoisesti tiedon, omakohtaisten tehtävien, kokemusten jakamisen ja ohjattujen rentoutusten kesken.

Katso sivun alalaidasta aiempien osallistujien palautteita aiempien Herkän lapsen tukeminen -viikonloppukursseiltani.

Jos haluat(te) tarkempaa yksilöllistä perehtymistä ja ohjausta tilanteeseenne, voitte varata minulta ajan yksilölliseen psykologin etävastaanottoon. Lisätietoa etävastaanotosta näet täältä.

Heli Heiskanen

Milloin ja missä?

Kurssi on la 20.8. klo 10-17 ja su 21.8. klo 10-16 Helsingissä ja online. Etäosallistumiseen tarvitset tietokoneen (tai tabletin tai älypuhelimen) ja internet-yhteyden.

Kurssin hinnat ovat 200€/hlö tai 330€/kahdelta, jos osallistut toisen vanhemman tai muun läheisen kanssa.

ILMOITTAUDU MUKAAN tästä. HUOM. Jos osallistutte kahdestaan läheisen kanssa, ilmoittauduttehan samalla lomakkeella.

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu herkän lapsen vanhemmille ja läheisille sekä kasvatusalan ammattilaisille.

Jos haluat kysyä jotakin tai varata aikaa etävastaanottoon, olethan yhteydessä [email protected]

Heli-Heiskanen-2021-kuvaaja-Petros-Kondilis.jpeg

Kouluttaja

Kouluttajana on erityisherkkyyteen perehtynyt psykologi, kouluttaja ja tietokirjailija Heli Heiskanen, joka on julkaissut kirjat Erityisherkän lapsen kanssa ja Herkkyyden voima -opas omannäköiseen elämään sekä Uskalla rakastaa -kohti aitoa tunneyhteyttä.

“Olen toiminut psykologina ja kouluttajana vuodesta 2003. Olen auttanut vastaanotollani ja koulutuksissani yhteensä toista kymmentä tuhatta ihmistä, joista suurin osa on ollut herkkiä ihmisiä, eri alojen ammattilaisia ja herkän lapsen vanhempia.

Kirjani sopivat hyvin kurssin oheislukemistoksi ja ne täydentävät kurssin kokemuksellista antia. Lisäksi rentouttavat äänitteeni Kotona omassa kehossa ja Uuden alku sopivat avuksi rentoutumisen ja läsnäolon taitojen kotiharjoitteluun.”

Tämä kurssi täydentää kokemuksellisesti samannimistä kirjaani Erityisherkän lapsen kanssa, joka on suositeltavaa oheislukemistoa ennen tai jälkeen kurssin. Pääset tilaamaan kirjojani ja äänitteitäni verkkokaupastani täältä. (Erityisherkän lapsen kanssa -kirjan tilaajana saat lahjaksi tekemäni rentoutusäänitteen herkälle lapselle ja aikuiselle.)

Kokemuksia kurssistani

Kattavasti ideoita, pystyy soveltamaan omaan elämään ja tilanteisiin. Ymmärrys omaa lasta kohtaan kasvoi entisestään ja sai voimavaroja uudelleen.

Hyvää oli vetäjän eläytymistaidot, asiantuntemus/oma kokemus sekä vertaistuki. Vapaa tunnelma ja sai olla oma itsensä. Rentoutusharjoitukset olivat hyviä.

Konkreettiset esimerkit, vertaistuki, omien tuntemusten vahvistuminen. Sisältöä, keskustelua ja harjoituksia oli kaikkia hyvin mukana. Huomaa, että tiedät mistä puhut.

Paljon tuli uusia välineitä arkeen ja odotan innolla pääseväni kokeilemaan lapseni kanssa mikä toimii meillä. Ja pitämään myös itsestäni parempaa huolta. Kiitos Heli!

Asiaan perehtyneenäkin koko kurssin ajan anti oli sellaista, mikä toi itselle oivalluksia ja uutta, tai vähintäänkin vahvisti omaa käsitystä.

Paljon asiaa ja tietämystä, joka osui ja upposi. Vertaisryhmä oli kiva kokemus. Avasi monia asioita.

Lisäsi ymmärrystä herkkiä lapsia kohtaan. Rauhallinen hyvä tunnelma. Tätä olisi tarvittu jo 7 vuotta sitten.

Kiitos hyvästä kurssista ja monista uusista ajatuksista. Kurssin parasta antia on ollut oman ajattelun tukeminen ja laajentaminen.