kansikuva-herkkyys-ja-sosiaaliset-pelot

Herkkyys ja sosiaaliset pelot (pokkari), Juhani Mattila

13,00  sis. alv.

Helin suositus: “Syväluotaava ja pohdiskeleva kirja sosiaalisista peloista ja jännittämisestä. Kaikki ihmiset jännittävät ja se on elävän tunnemaailman merkki. Joskus jännittäminen voi johtaa elämän kapeuttamiseen ja silloin kannattaa hakea apua tai vähintäänkin lukea tämä kirja. Kirjoittajalla on pitkä kokemus psykiatrina ja psykoterapeuttina hiljaisten ja ujojen ihmisten auttamisessa.”

Jännittäminen on tavallista tilanteissa, joissa kokee joutuvansa muiden huomion kohteeksi. Normaali jännittäminen voi joskus muuttua sosiaaliseksi peloksi, joka rajoittaa elämää. Yllättävän usein nämä pelot ovat seurausta ihmisen herkkyydestä.

Aisteiltaan ja tunteiltaan herkät ihmiset tekevät tarkkoja havaintoja ja reagoivat voimakkaasti jopa tiedostamattomiin ärsykkeisiin. Tällainen sensitiivisyys koetaan häpeälliseksi ja itsetuntoa heikentäväksi, varsinkin kun nykyisin ihaillaan rohkeaa esiintymiskykyä ja ulospäin suuntautuneisuutta. Herkkyys on kuitenkin osa älykkyyttä ja se voisi olla tärkeä voimavara niin yksilölle kuin yhteisöllekin.

 

Lisätiedot

Paino 0.200 kg

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio “Herkkyys ja sosiaaliset pelot (pokkari), Juhani Mattila”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *